Match mot Proletären med linjedomare pga Proletärens uppträdande under säsongen.
Christian lämnade sent återbud så vi blev 13 spelare och ställde upp som följande:
Hampus - Jonas Ö, Johan, Kevin, Jocke Ek - Ole, Petter, Andreas - Fremling,Ferna, Jompa
På bänken: Johannes L, Fredrik

Vi pratade om att vara med från början med tanke på förra matchen mot Proletären där vi blev mer eller mindre överkörda första 20 minuterna. Tyvärr verkade de flesta missat detta när matchen drog igång. Även om vi inte blev överkörda så dominerade Proletären totalt och skapade en del halvchanser direkt.
Som ett brev på posten gör de 1-0 efter dryga 5 minuter och tyvärr helt rättvist. Vi missar i uppspelsfasen hela tiden och är inte med när de sätter bollarna bakom backlinjen. Vi har några halvfarliga kontringar men får inte till den sista passningen. Vi har dock ett väldigt fint anfall där bl.a. Andreas, Ferna och Jompa kombinerar på ett tillslag och Jompa blir frispelad och försöker placera bollen i bortre hörnet men bollen går en bra bit över och utanför. Vi börjar komma in i matchen efter hand och Proletären börjar skälla på varandra trots ledning och att de är det spelförande laget.
Efter en halvtimma spelad bryter Johan ett anfall, han får en smäll i samband med det och avvaktar en avblåsning men domaren visar fördel. Johan drar iväg på högerkanten och går förbi ett par motståndare innan han spelar fram Fremling som kommer runt på kanten och spelar snett inåt till Ferna som skjuter direkt. Han får ingen ren träff men bollen går över målvakten och in i mål. Ett par minuter senare får Jompa bollen i en omställning och vänder bort sin back och slår en perfekt passning till Ferna som fri med målvakten inte gör något misstag. Vi tar över spelet något och kontrollerar resten av halvleken.
Vi börjar andra halvlek bra och har ett par bra lägen, bl.a. Fredrik som kommer fri men bollen går någon decimeter utanför. Efter hand tappar vi lite och matchen står och väger. Inget av lagen skapar några heta chanser och det känns inte riktigt bra att bara ha ett måls ledning. När det är ca kvarten kvar avgörs matchen. Jocke slår en frispark från egen planhalva. Proletärens mittbackar tvekar och Ferna sätter fram huvudet och nickar fram sig själv,
Fremling kommer också men låter vår skyttekung ta hand om bollen själv och han gör inget misstag utan placerar bollen vid första stolpen. Två minuter efter kommer Fremling på kanten och slår in bollen mot Ferna, Petter ropar och Ferna släpper bollen mellan benen och Petter sätter bollen rätt upp i krysset. Fem minuter efter detta får vi en ny frispark vid mittlinjen som går mot straffområdet där planens kortaste spelare, Johannes, vinner en nickduell och Ferna kommer i en perfekt löpning och slår till bollen på volley i mål. Proletären har blivit mer och mer frustrerade och klagar på mer eller mindre alla domslut som går emot dem.
Vi vinner matchen med 5-1. Proletären vinner (som vanligt) varningarna med 8-2, konstigt nog fick ingen 2 varningar.
Svårt att bortse Fernas insats med 4 mål och en fin överhoppning till det femte.
Nu laddar vi för avslutningsmatchen i derbyt mot Masthugget.